Zit jouw werk voor wat betreft je eigenliefde er al op? Of kan je, zoals veel mensen, nóg verliefder worden op jezelf?

Het klinkt bijna narcistisch, maar eigenliefde is dé voorwaarde voor het hebben van een fijne relatie met jezelf én met anderen. Meestal krijg je wat je jezelf waard vindt. En meestal ben je meer waard dan je denkt… Denk daar maar eens over na!

Er zijn 4 levels van zelfliefde. Hieronder zal ik omschrijven om welke levels het gaat en wat ze inhouden.

1. Fysiek

Begin met het luisteren naar en vervolgens het beantwoorden en respecteren van je lichaam. Creëer een ”innerlijke tempel” waar je je veilig voelt. Leer aanvoelen wat je lichaam nodig heeft qua voeding, beweging en rust en vind en behoud de balans. Voed je lijf met wat het nodig heeft.

2. Mentaal

Schop het stemmetje in je hoofd – dat je vertelt dat je niet goed/mooi/slim/knap/jong/rijk/vul-maar-in genoeg bent voor een fantastische, liefdevolle, energieke relatie (met jezelf en met anderen) – het huis uit. Ruil negatieve gedachten over jezelf in voor positieve gedachten, zoals ”Ik ben geweldig en verdien iemand die ziet wat ik waard ben!”, ”Ik ben helemaal goed zoals ik ben!” of ”Ik verdien alle liefde van de wereld!”.

3. Emotioneel

Verzorg je ”wonden” met zelfmedeleven en -liefde. Onderzoek de pijn of angst die voortkomt uit je jeugd. Verwerk oud zeer en leer je emoties op een rustige manier te uiten en verwerken. Ze mogen er zijn. Ga in therapie of neem een coach. Praten is heerlijk en helend.

4. Spiritueel / Energetisch

Ontwikkel en onderhoud een diepere connectie met je ziel door naar je gevoel en intuïtie te leren luisteren en hierop te durven vertrouwen. Dit kun je bereiken door meditatie, schrijven en/of wandelen in de natuur. Deze innerlijke gids zal je laten weten wie/wat wel of niet goed voor je is en bij je past. Creëer je droomleven door je doelen te affirmeren en visualiseren én hierin te geloven. Ken en volg je dromen en passies, ongeacht wie/wat op je pad komt.

En ondertussen: have fun & trust the process!

Ik wens je alle succes en liefde!