Hoi, leuk dat je er bent! Hier wat achtergrondinformatie over mij:

Naam | Evelien Blom

Geboren | 1985, Den Haag

Woonplaats | Amsterdam

Universitaire opleiding | Bedrijfskunde (MSc in Strategic Management) aan de EUR.

Health opleidingen | Gewichtsconsulent (focus op voeding en coaching), Trainer Hormoonfactor (focus op hormonen, voeding, training, stressmanagement en coaching), Yoga Nidra Teacher (focus op diepe ontspanning voor body & mind). Het mooie aan de twee laatste opleidingen vind ik de holistische benadering; het samenspel tussen lichaam en geest, de wonderlijke werking van onze organen en hormonen en het zelfhelend vermogen van het lichaam. Mijn eigen burn-out en coachingstraject is de beste “opleiding” geweest met betrekking tot de thema’s ontspanning, bewustwording en self-care; achteraf een geluk bij een ongeluk dat ik die heb mogen volgen. Het bracht me dichterbij mezelf en beter in balans.

Lezingen & Workshops | Ayurveda, darmgezondheid, brain health, familieopstellingen, ontspanningsmassage, adem- en energiewerk, HSP, all kinds yoga, meditatie, chakra’s, essentiële oliën, orthomoleculaire geneeskunde, etc. Super interessant én super leuk om op deze manier andere experts te ontmoeten!

Passie | Ik heb een wild enthousiasme voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling, holistische gezondheid en de connectie tussen body, mind en soul. Gezond verstand, luisteren naar je lichaam, positief denken, het doorvoelen en leren van emoties en een mix van Oosterse en Westerse geneeswijzen. Vanuit eigen ervaring geloof ik heilig in de concepten “voeding als medicijn” en “je klacht als kans”. Van green juices tot Chinese kruidenthee, bioresonantie tot acupunctuur, krachttraining tot meditatie en palo santo tot energy clearing – ik ben als een kind in een snoepwinkel als het gaat om everything health!

Missie | Als ik het in 1 zin zou moeten samenvatten, is dat:

Boosting health & happiness by cultivating self-awareness & empowerment!

Vanuit mijn bedrijf PURE Health Coaching (opgericht in 2013) wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren en begeleiden op weg naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven. Een leven waarin zij de puurste, fitste en mooiste versie van zichzelf (weer) kunnen zijn. Ook wil ik meer authenticiteit, bewustzijn, mindfulness, yoga, meditatie, gezonde snacks, groen, frisse lucht, coaching en sta-/fietsbureaus in onze offices brengen. Chief Health & Happiness Officer worden, dat lijkt me wel wat! En als we dan toch dromen: een eigen boek en interviewprogramma!

Waarden | Authentiek, puur, warm, functioneel, kwalitatief, innovatief en esthetisch. Deze waarden probeer ik centraal te stellen bij alles wat ik doe, denk en voel.

Holistic Health, de blog en Instagram feed | Naast coaching en advies, schrijf ik af en toe voor bekende tijdschriften en websites. Zodoende is eigenlijk ook mijn eigen blog Holistic Health ontstaan. Ik heb zoveel mooie lessen, tools en inzichten ontvangen gedurende mijn opleidingen en eigen holistische reis naar meer gezondheid, balans en energie (en nog steeds!) en waarom zou ik dit alleen voor mezelf houden? Ik zeg: Sharing is caring!

Yoga & Meditatie | In de hectiek van alledag helpt yoga om weer even stil te staan. Om weer even helemaal tot jezelf te komen en tijd en aandacht te schenken aan datgene wat je diep van binnen (onbewust) bezig houdt. Een moment van diepe ontspanning en reflectie. Out of your mind and into your body & heart. Met name de rustige / yin vormen van yoga zijn een geweldige uitnodiging om te luisteren naar eventuele spanningen en emoties in je lichaam. De yogaposes, ademhalingsoefeningen en meditaties helpen je deze (spier)spanningen en blokkades los te laten waardoor de energie weer door je lichaam kan stromen en je mind weer fris en leeg wordt. Ook krijgen je organen en weefsels de kans zich op een diep niveau te herstellen wat je practice een reinigend en helend karakter geeft. Je zal niet de eerste zijn die na een zeer ontspannende yogales met mooie inzichten en ideeën naar huis gaat. Ik ben gecertificeerd Yoga Nidra Teacher en een Yin Yoga Teacher Training staat op de planning, omdat ik graag nog meer wil leren over onze organen, weefsels, meridianen en de yogafilosofie. En zodat ik naast Yoga Nidra ook Yin Yoga en Restorative Yoga mag gaan geven; mijn persoonlijke lievelingsvormen van yoga! Deze vormen van yoga brengen namelijk de balans voor mijn corporate job, sociale leven en actieve vormen van sport.

Things I love | Lekker eten en drinken, yin yoga, sporten, skiën, interieur ontwerp & styling, gezelligheid met mijn lieve familie en vrienden (met wijntjes en bitterballen), vliegtuigen, sambal, zon, zee en strand.

Health in 5 woorden | Bewustzijn, balans, connectie, compassie, goede energie.

Happiness in 5 woorden | Vrijheid, dankbaarheid, positiviteit, tevredenheid, vertrouwen.

Mijn tip voor jou | Kijk de documentaire HEAL. In 1 woord: geweldig! Het vat precies samen waar ik in geloof.

Levensles, so far | 1) When life is sweet, say thank you and celebrate. When life is bitter, say thank you and grow. 2) Trust (and learn to love) the process.

Sunshine + love,

Evelien