Hoi, leuk dat je er bent! Hier wat achtergrondinformatie over mij:

Naam | Evelien Blom

Geboren | 1985, Den Haag

Woonplaats | Amsterdam

Universitaire opleiding | Bedrijfskunde (MSc in Strategic Management) aan de EUR.

Health opleidingen | Gewichtsconsulent (focus op voeding en coaching), Trainer Hormoonfactor (focus op hormonen, voeding, sport, stress en coaching), Yoga Nidra Teacher (focus op diepe ontspanning voor body & mind). Het mooie aan de twee laatste opleidingen vind ik de holistische benadering; de aandacht voor de connectie tussen body, mind en soul. Mijn eigen burn-out en coachingstraject is de beste “opleiding” geweest met betrekking tot de thema’s bewustwording, ontspanning en self-care; achteraf een geluk bij een ongeluk dat ik die heb mogen volgen. Het bracht me in balans.

Lezingen & Workshops | Ayurveda, darmgezondheid, brain health, familieopstellingen, ontspanningsmassage, adem- en energiewerk, HSP, all kinds yoga, meditatie, chakra’s, essentiële oliën, orthomoleculaire geneeskunde, psychologie, filosofie, etc. Super interessant én super leuk om op deze manier andere experts te ontmoeten!

Passie | Ik heb een wild enthousiasme voor alles wat te maken heeft met persoonlijke ontwikkeling en holistische gezondheid. Van green juices tot Chinese kruidenthee, bioresonantie tot acupunctuur, krachttraining tot meditatie en palo santo tot energy clearing – ik ben als een kind in een snoepwinkel als het gaat om everything health! Gezondheid is een van de belangrijkste pijlers van geluk en succes en wordt niet alleen bepaald door wat je eet, maar door alles waarmee je jezelf voedt en schoon houdt. Dus hou ik ervan om gezond en zoveel mogelijk puur en biologisch te eten, positief te denken, te luisteren naar mijn lichaam en emoties, mij te omringen met positieve en inspirerende mensen, zo vaak mogelijk frisse lucht op te zoeken, natuurlijke verzorgingsproducten te gebruiken en mijzelf te blijven ontwikkelen. Ik vind het fantastisch om nieuwe trends en ontwikkelingen in health-land te volgen en uit te proberen om te kijken wat wel en niet werkt. Wees zelf altijd kritisch en luister naar je eigen lijf. Elk lichaam is anders, dus doe wat goed voelt voor jou. Tegen iedereen zou ik willen zeggen: ga lekker uitproberen van welke gezonde voeding, beweging, ontspanning, gedachten, mensen, werkzaamheden, hobbies, omgeving en leefstijl jouw body en mind blij worden!

Visie | Ik geloof dat gezondheid en geluk alles te maken heeft met bewustzijn en balans. Je bewust worden van (het feit dat je meer bent dan) je lichaam, gedachten en emoties en in contact komen met je diepste kern, oftewel je authentieke zelf en intuïtie. Zodat je van hieruit kan kiezen voor datgene wat jou écht gezond en gelukkig maakt en waar jij gedurende de dag behoefte aan hebt. En dat kiezen geldt voor alles: voeding, beweging, ontspanning, gedachten, relaties, werk, wonen, financiën, me-time, prioriteiten, etc. Waar het om gaat is dat je fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans komt, zodat je met een ontspannen, krachtig en energiek gevoel het leven kunt leiden wat bij jou past. Vanuit eigen ervaring geloof ik heilig in de concepten “voeding als medicijn” en “je klacht als kans”. De geneeskunde van de toekomst is volgens mij een mooie mix van Westerse, Oosterse, alternatieve en functionele geneeskunde, met veel aandacht voor leefstijl en de mind-body connectie. Best of both worlds.

Missie | Als ik het in 1 zin zou moeten samenvatten, is dat:

Boosting health & happiness by cultivating self-awareness & empowerment!

Vanuit mijn bedrijf PURE Health Coaching (opgericht in 2013) wil ik zoveel mogelijk mensen inspireren, motiveren en begeleiden op weg naar een bewuster, gezonder en gelukkiger leven. Een leven waarin zij fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel in balans zijn en hierdoor lekker in hun vel zitten. Ook wil ik meer authenticiteit, bewustzijn, positiviteit, mindfulness, yoga, meditatie, gezonde snacks, groen, frisse lucht, sta-/fietsbureaus, coaching en talentontwikkeling in onze offices brengen. Chief Health & Happiness Officer zijn, dat lijkt me wel wat! En als we dan toch dromen: een eigen boek en interviewprogramma!

Waarden | Authenticiteit, puurheid, eerlijkheid, vertrouwen, verbinding, liefde, vrijheid, kwaliteit, schoonheid, positiviteit en plezier.

Holistic Health, de blog en Instagram feed | Naast coaching en advies, schrijf ik af en toe voor bekende tijdschriften en websites. Zodoende is eigenlijk ook mijn eigen blog Holistic Health ontstaan. Ik heb zoveel mooie lessen, tools en inzichten ontvangen gedurende mijn opleidingen en eigen holistische reis naar meer bewustzijn, gezondheid en geluk (en nog steeds!) en waarom zou ik dit alleen voor mezelf houden? Ik zeg: Sharing is caring!

Yoga & Meditatie | In de hectiek van alledag helpt yoga en meditatie om weer even stil te staan. Om weer even helemaal tot jezelf te komen en tijd en aandacht te schenken aan datgene wat je diep van binnen (onbewust) bezig houdt. Een moment van diepe ontspanning, reflectie en bewustwording. Out of your mind and into your body & heart. Met name de wat rustigere vormen van yoga (zoals yin yoga, restorative yoga, yoga nidra) zijn een geweldige uitnodiging om te luisteren naar eventuele spanningen en emoties in je lichaam. De yogaposes, ademhalingsoefeningen en meditaties helpen je om (spier)spanningen en blokkades los te laten waardoor de energie weer door je lichaam kan stromen en je mind weer fris en leeg wordt. Ook krijgen je organen en weefsels de kans zich op een diep niveau te herstellen wat je practice een reinigend en helend karakter geeft. Je zal niet de eerste zijn die na een yogales met nieuwe energie, inzichten en ideeën naar huis gaat. Ik ben gecertificeerd Yoga Nidra Teacher en volg zelf het liefste Yin en Restorative Yoga. Deze vormen van yoga zijn voor mij de ultieme ontspanning en brengen de balans voor mijn corporate job, sociale leven en actieve vormen van sport.

Mijn reis | Mijn eigen bewustwordingsproces en daarmee de passie voor holistische gezondheid begon in 2008. Ik was net afgestudeerd aan de universiteit, had een druk sociaal leven, een goede baan als consultant bij een grote corporate en het goed naar m’n zin. Dacht ik. Want toen ik eerlijk naar mijn toenmalige baan begon te kijken, moest ik toegeven dat ik de inhoudelijke thema’s van mijn opdrachten retesaai vond en dat ik ook niet opknapte van zomaar 15 uur per week in de file staan. Van de een op de andere dag kreeg ik last van mijn huid. De dermatoloog schreef pillen voor, welke hielpen zolang ik ze slikte. Het was symptoombestrijding, maar niet de oplossing voor de kern van het probleem. En juist die kernoorzaak wilde ik ontdekken en aanpakken om voorgoed van mijn klachten (en de medicatie) af te komen. Mijn zoektocht begon en ik kwam in contact met een orthomoleculair arts die mij op dieet zette. Vanaf dat moment ben heel anders gaan eten, mijn huid knapte na een week al op en sindsdien heb ik nooit meer last gehad van mijn huid. Mijn interesse in voeding was geboren en vanaf dat moment ben ik me gaan verdiepen in gezondheid. Ik heb vele boeken verslonden, lezingen & workshops bijgewoond, tools & behandelingen uitgeprobeerd en ben opleidingen gaan volgen met betrekking tot voeding, fitness, mindfulness, hormonen en yoga. Ik begon te investeren in mezelf en mijn passie en koos voor een andere baan. Een paar jaar later raakte ik, na een aantal heftige privé gebeurtenissen in korte tijd, burn-out. Ik heb met vallen en opstaan geleerd dat goed voor jezelf zorgen dé voorwaarde is voor een gezond en gelukkig leven en hoe mijn persoonlijke self-care handleiding eruitziet. Ik heb mijzelf, mijn grenzen, mijn behoeften en mijn talenten beter leren kennen en aangeven. Mijn lichaam en emoties leren voelen. Mijzelf op nummer 1 leren zetten, zonder dat egoïstisch te vinden. En oh wat was het fijn om onderweg fantastische coaches en therapeuten tegen te komen die mij hierbij geholpen hebben. Op mijn beurt begeleid ik nu graag anderen om samen te bepalen welke interventies nodig zijn om fysiek / hormonaal, mentaal, sociaal-emotioneel en spiritueel weer in balans of topconditie te komen en welke leefstijl ervoor gaat zorgen dat dit zo blijft. Ik weet echt wat je meemaakt als je een tijdje niet in balans of burn-out bent en dat is gewoon geen lekker gevoel. Ik gun het iedereen om zich overall goed te voelen en de meest stralende en energieke versie van zichzelf te zijn en dat is écht mogelijk!

Things I love | Lekker eten en drinken, lachen, yin yoga, sporten, skiën, massages, gezelligheid met mijn lieve familie en vrienden, goede gesprekken en interviews, schrijven, verse koffie en bloemen, een licht huis, interieur ontwerp en styling, vliegtuigen, Ibiza, New York, de natuur, zon, zee en het strand.

Levensles, so far | 1) When life is sweet, say thank you and celebrate. When life is bitter, say thank you and grow. 2) Trust (and learn to love) the process.

Sunshine + love,

Evelien