Vandaag een ode aan mijn all time favorite huidverzorgingsproduct: Bio-Oil.

Dit multi-functionele olietje herstelt je huid als geen ander en is ideaal bij een droge huid of een huid met littekentjes. Het laat geen vettig laagje achter, maar zorgt voor een mooie, healthy glow!

Werking

Bio‑Oil is een gespecialiseerd huidverzorgingsproduct dat helpt bij het verminderen van de zichtbaarheid van littekens, huidstriemen en pigmentvlekken. Het product is ook uitermate geschikt voor de verouderende en uitgedroogde huid. Bio‑Oil heeft 194 huidverzorgingstrofeeën gewonnen en is sinds haar globale lancering in 2002 uitgegroeid tot het bestverkopende product in 18 landen voor de behandeling van littekens en huidstriemen.

Gebruik

#1: Make-Up primer
Een mooie, egale huid begint bij een goede basis. Breng een kleine hoeveelheid van de olie aan op je gezicht voordat je foundation aanbrengt. Bio-Oil is niet vet, maar zorgt er wel voor dat foundation goed en gelijkmatig opgenomen wordt. Hierdoor heb je de hele dag een prachtige dewy glow. Ook kun je na het aanbrengen van foundation, voor een glanzende highlighter een beetje olie op je jukbeenderen aanbrengen voor een stralend effect.

#2: Voeten hulp
De verzorgde voeten die je vlak na een pedicure hebt, wil je natuurlijk zo lang als mogelijk behouden. Zorg dus dat de huid van je voeten soepel en zacht blijft en ga hiermee ontsierend eelt tegen. Smeer elke dag Bio-Oil op je voetzolen, dit gaat ook gebarsten huid op de hielen tegen. De geavanceerde formule helpt om vocht vast te houden en verhoogt de elasticiteit van de huid.

#3: Eye Make-Up remover
Breng een paar kleine druppels olie op een watje om zo je oog make-up op een zachte manier te verwijderen. De unieke formule werkt effectief zodat je niet nodeloos hoeft te boenen, wat niet goed is voor de gevoelige huid rondom je ogen. Het werkt zelfs bij waterproof make-up. Daarnaast verzorgt de olie de kwetsbare huid en werkt deze als conditioner voor je wimpers en wenkbrauwen.

#4: Scheer-balm
Zorg dat je huid, voordat je het scheert, glad en gehydrateerd is. Hierdoor beschadig je de huid niet extra. Breng een kleine hoeveelheid Bio-Oil aan op de plek waar je gaat scheren om zo de huid te beschermen en kalmeren. De olie vult de natuurlijke huidoliën aan en voedt een droge huid die is aangetast door onder meer veelvuldig douchen, scheren, verwarming en airconditioning. Omdat
Bio-Oil een hypoallergeen huidverzorgingsproduct is, is deze geschikt voor alle huidtypen.

#5: DIY Bodyscrub
De veelzijdige olie kan ook ingezet worden voor een ‘exfoliating’ behandeling, die je heel eenvoudig zelf kunt maken. Schenk een kleine hoeveelheid Bio-Oil in de kom en mix hier een handvol grof zeezout doorheen. Scrub dan voorzichtig je lichaam en spoel het vervolgens goed af, met als resultaat een gereinigde én zachte, egale huid.

#6: Lippenbalsem
Smeer twee keer per dag een heel klein beetje Bio-Oil op je lippen. Een geschikte moisturizer voor je mond, die niet uitdrogend werkt. Ingrediënten als Vitamine A, Vitamine E en lavendel olie zorgen ervoor dat de huid vocht kan vast houden en zo gehydrateerd blijft.

#7: Home Spa Facial
Ideaal voor na een lange, stressvolle dag. Dompel een dun (gezichts)-doekje in een kom met warm water en voeg vijf druppels Bio-Oil toe. Wring de doek uit, leg deze over je gezicht en ontspan een aantal minuten. En voilà je gezicht voelt weer gehydrateerd, zacht en opgefrist aan.

Bron: jackieonline