Mensen willen graag gelukkig zijn. In hun privéleven als ook op hun werk.

Onlangs volgde ik de online cursus Happiness at Work van de Universiteit van Berkeley. Centraal stond het PERK-model, of met andere woorden: de 4 pijlers van werkgeluk. Dit zijn ze:

1. Purpose (een hoger doel)

Hier gaat het erom dat jouw dagelijkse werkzaamheden passen bij jouw belangrijkste persoonlijke waarden. Je doet dingen waar je van houdt en in gelooft. Ken jij jouw 5 kernwaarden? Weet jij waar je energie van krijgt? En waar geloof je in / wat is jouw visie? Ga dit achterna!

2. Engagement (betrokkenheid)

Hier gaat het om 3 dingen: plezier, autonomie en flow. Heb je fijne, leuke collega’s? Heb je ruimte om zelf te beslissen over je agenda, taken en ontwikkeling? En ga je op in je werk, of lijkt er maar geen einde te komen aan een werkdag?

3. Resilience (veerkracht)

De vraag hier is: hoe ga je om met tegenvallers? Kun je ervan leren en je aanpassen aan de nieuwe omstandigheden? Pieker je veel? Mindfulness is een hele goede manier om veerkrachtiger te worden en beter te kunnen focussen.

4. Kindness (vriendelijkheid)

Hier gaat het om empathie, compassie en dankbaarheid. Elkaar vertrouwen, naar elkaar luisteren en elkaar respecteren en complimenteren zijn key.

Veel werkgeluk!