Emotie betekent energie in beweging. Een emotie is dus energie. Een trilling, een frequentie.

Zoals je op onderstaand plaatje kan zien hebben verschillende emoties verschillende energieën. Hoe hoger jouw energetische frequentie (maw: hoe “positiever” jouw emoties), hoe blijer en gezonder je je voelt.

The Law of Attraction

Uit onderzoek blijkt dat wanneer je energetische vibratie hoog is, je vanzelf ook hoge energieën aantrekt. Het gelijke trekt elkaar aan. In de kwantumfysica wordt dit principe ook wel de “Wet van de Aantrekkingskracht” genoemd, in het Engels “The Law of Attraction” welk gelijknamige boek op werelds bestsellerslijst staat.

Je vibratie / energie verhogen

De kunst is om jezelf te trainen in staat te zijn je vibratie te verhogen wanneer het even tegenzit. Om je mind sterker te laten zijn dan je emoties, door bewust voor een bepaalde emotie te kiezen. Op die manier voorkom je namelijk dat je in een neerwaartse spiraal terecht komt waarin je je steeds slechter en slechter gaat voelen, met allerlei fysieke, mentale en emotionele problemen van dien. Je kan altijd kiezen voor een hogere vibratie en wanneer je dat vaak genoeg doet, wordt je vanzelf een magneet voor een gezond en gelukkig leven, zal alles in je leven veel soepeler gaan en wordt je op den duur misschien wel immuun voor de lagere emotionele frequenties. En niet onbelangrijk: vaak wordt een bepaalde emotie veroorzaakt door een bepaalde gedachte die daaraan vooraf gaat. De kunst is dus om positief te leren denken!

De kunst van het kiezen

Natuurlijk betekent het niet dat negatieve emoties er nooit mogen zijn. Iedereen heeft te maken met de ups en downs van het leven en het is goed om deze emoties er te laten zijn; je pure emoties zuiveren namelijk je lichaam en willen je iets vertellen (een les of boodschap). De kunst is echter om na de fase van volledige acceptatie van de negatieve emotie, te kiezen voor een positievere emotie. Hier komt ook de uitspraak “Geluk is een keuze” vandaan. Beweeg stapje voor stapje omhoog en doorvoel vervolgens de nieuwe emotie. Ga zo lang door als lukt.

Oefening en therapie

Als je kijkt naar het plaatje kan je je misschien voorstellen dat leven in boosheid, frustratie, ondankbaarheid, jaloezie, verlangen, ontevredenheid, angst, schuld of schaamte je weinig energie geeft / veel energie kost. Wanneer je te lang blijft “hangen” in deze emoties, kan je te maken krijgen met fysieke of mentale klachten.

Wanneer je energielevel en geluksniveau wel een boost kan gebruiken, probeer dan eens een oefening te doen waarbij je 5 dingen opschrijft waar je dankbaar voor bent (er is echt altijd wel iets te bedenken, al is het nog zo klein) en 5 dingen opschrijft waar je intense liefde voor voelt (kan zijn personen, kan zijn dieren, kan zijn spullen met een speciale waarde).

Haptotherapie kan erg goed helpen wanneer je het lastig vindt om toegang te krijgen tot je gevoel en emoties en/of wanneer je een emotioneel heftige periode doormaakt. Het is fijn een goede therapeut naast je te hebben bij het ervaren en verwerken van de losgekomen emoties.

Foto: www.vacatureviaginny.nl