Vraag aan mensen wat hen écht gelukkig maakt en de antwoorden komen grotendeels overeen: gezondheid, connectie, een dak boven het hoofd, niet te veel stress, de kleine dingen zoals een kopje koffie in de zon en dat het goed gaat met de mensen en dieren van wie ze houden.

En toch zijn we in de praktijk vooral druk-druk-druk met andere dingen: werk, carrière, het mooier / groter / beter maken van het een of ander, denken aan groener gras bij de buren en de ene na de andere sociale afspraak.

Moraal van dit verhaal? Geluk zit ‘m in goed voor jezelf zorgen, minder vaak ja zeggen, minder verplichtingen hebben en tevreden zijn met jezelf en wat je hebt. En dan, gewoon lekker thuis of op een spontane plek met je geliefden om je heen, proosten op dat wat er is. Doelen mogen er zeker zijn en brengen je ergens, maar vergeet niet dat het bereiken van doelen je niet per se gelukkiger maakt, want zoals je waarschijnlijk wel gemerkt hebt: zodra je je doel bereikt hebt, staat er meteen weer een nieuwe stip op de horizon.

Cheers!