Welkom op mijn site! Leuk dat je er bent!

Even voorstellen

Dit ben ik: Evelien Blom, 33 jaar, geboren en getogen in Den Haag en momenteel wonend en werkend in Amsterdam.

Mijn missie: in Nederland het geitenwollensokkenimago van gezond en bewust leven omturnen naar:

HEALTHY = SEXY

Want gezond en bewust leven is echt zó leuk en lekker!

Deze missie is ingezet in 2013. Door met mij vele anderen. En kijk eens waar we nu al staan! Niemand kijkt meer op van een avocado als snack of een yogalesje op de hoek van de straat. Met name met betrekking tot fysieke gezondheid is er veel meer bewustzijn ontstaan. Ik hoop dat we dit de komende 5 jaar ook bereiken voor wat betreft mentale gezondheid en duurzaamheid.

Na de middelbare school in Den Haag heb ik Bedrijfskunde (MSc in Strategic Management) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hierna ben ik gaan werken als respectievelijk management consultant en corporate recruiter. Dit laatste doe ik nog steeds. Werk is een belangrijk aspect in ieders leven en ik vind het enorm leuk om mensen op een plek te krijgen waar ze tot hun recht komen, in hun kracht staan, plezier hebben en zich verder kunnen ontwikkelen. Het hebben van een job die bij je past, met fijne collega’s en ruimte voor ontwikkeling en plezier, heeft een positieve invloed op je well-being. Wanneer je daarentegen op de verkeerde plek zit, kan je hier letterlijk ziek van worden. Mijn droombaan? Chief Health & Happiness Officer! Op naar meer authenticiteit, bewustzijn, mindfulness, yoga, meditatie, gezonde snacks, groen, frisse lucht, coaching en sta-/fietsbureaus in onze offices!

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mijn bedrijf PURE Health Coaching en van daaruit de blog Holistic Health en (corporate) Deeprelax Yoga Nidra sessies. Ik heb een wild enthousiasme voor alles wat te maken heeft met gezondheid en geluk. Een mix van gezond verstand, Oosterse en Westerse geneeskunde. Van green juices tot Ayurveda, bioresonantie tot acupunctuur, yoga tot meditatie en Chinese kruidenthee tot energy clearing – ik ben als een kind in een snoepwinkel als het gaat om everything health!

Mijn ”health journey”

In 2008 kreeg ik te maken met voedselintoleranties. Ik kreeg ineens last van mijn huid en mijn energie was niet meer wat het geweest was. Na vele bezoekjes aan dermatologen die mij pillen en zalfjes voorschreven die niet werkten, kwam ik bij een homeopathisch arts terecht die mij op “dieet” zette. Wonderbaarlijk was ik binnen enkele weken van mijn klachten af. Ik was zo blij verrast dat ik mij vanaf dat moment ben gaan verdiepen in voeding (als “medicijn”) en de invloed hiervan op lichaam en geest. Hoe meer ik las, hoe interessanter ik het allemaal begon te vinden en ik besloot een opleiding te volgen tot Gewichtsconsulent (focus op voeding en coaching) en Trainer Hormoonfactor (focus op hormonen, voeding, training, stressmanagement en coaching). Naast deze meerjarige opleidingen bezoek ik regelmatig lezingen en workshops. Ayurveda, raw food, darmgezondheid, brain health, familieopstellingen, ademhaling, energiewerk, HSP, meditatie, chakra’s, essentiële oliën, kristallen, hormonen, etc. Super interessant én super leuk om op deze manier andere experts te ontmoeten.

In mei 2013 heb ik PURE Health Coaching opgericht om zo ook anderen te kunnen helpen in hun zoektocht naar een optimale balans en gezondheid middels coaching, consultancy, trainingen en het schrijven van artikelen en blogs voor bekende tijdschriften en websites.

In 2018 ben ik, na een bewogen privé jaar, het enorme belang van ontspanning gaan inzien. Naast je body, heeft ook je mind aandacht en ontspanning nodig. Yin yoga, wandelen in de natuur, mindfulness, toegankelijke meditatie, cognitieve gedragstherapie en haptotherapie hebben mijn well-being enorm verrijkt. Het bracht én houdt mij in balans en ik beschik nu over tools waar ik de rest van mijn leven wat aan heb. Deze ervaring maakt dat ik het thema gezondheid steeds holistischer benader. Tevens heb ik in dit jaar een opleiding tot Yoga Nidra Teacher gevolgd, om meer te leren over diepe ontspanning voor lichaam en geest en dit ook weer over te kunnen brengen op anderen.

Balans

Naast de passie voor gezondheid houd ik erg van lekker eten en drinken, yin yoga, sporten, skiën, interieur & styling, gezelligheid met familie en vrienden (mét wijntjes en bitterballen), het strand, New York en Ibiza!

Sunshine + love,

Evelien