Welkom op mijn site! Leuk dat je er bent!

Even voorstellen

Dit ben ik: Evelien Blom, 33 jaar, geboren en getogen in Den Haag, momenteel wonend en werkend in Amsterdam, Bedrijfskundige, voedingsdeskundige, trainer Hormoonfactor én founder van Holistic Health.

Mijn missie: in Nederland het geitenwollensokkenimago van gezond en bewust leven omturnen naar:

HEALTHY = SEXY

Want gezond en bewust leven is echt zó leuk en lekker!

Deze missie is ingezet in 2013. Door met mij vele anderen! En kijk eens waar we nu al staan. Niemand kijkt meer op van een avocado als snack of een yogalesje op de hoek van de straat. Fysieke gezondheid heeft de afgelopen 5 jaar veel aandacht gekregen. Laten we ons de komende 5 jaar tevens richten op mentale en emotionele gezondheid.

Na de middelbare school in Den Haag heb ik Bedrijfskunde (MSc in Strategic Management) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hierna ben ik gaan werken als respectievelijk management consultant en corporate recruiter. Dit laatste doe ik nog steeds. Werk is een belangrijk aspect in ieders leven en ik vind het enorm leuk om mensen op een plek te krijgen waar ze tot hun recht komen, in hun kracht staan, plezier hebben en zich verder kunnen ontwikkelen. Het hebben van een job die bij je past, met fijne collega’s en ruimte voor ontwikkeling en plezier, heeft een positieve invloed op je well-being. Wanneer je daarentegen op de verkeerde plek zit, kan je hier letterlijk ziek van worden.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met mijn bedrijf PURE Health Coaching en de blog Holistic Health welke hopelijk het begin mag zijn van een fantastisch landelijk inspiratieplatform. Ik heb een wild enthousiasme voor alles wat te maken heeft met gezondheid en geluk. Van green juices tot meditatie, Ayurveda tot acupunctuur en Chinese kruidenthee tot energy clearing – ik ben als een kind in een snoepwinkel als het gaat om everything health!

Mijn ”health journey”

In 2008 kreeg ik te maken met voedselintoleranties. Ik kreeg ineens last van mijn huid en mijn energie was niet meer wat het geweest was. Na vele bezoekjes aan dermatologen die mij pillen en zalfjes voorschreven die niet werkten, kwam ik bij een homeopathisch arts terecht die mij op ”dieet” zette. Wonderbaarlijk was ik binnen enkele weken van mijn klachten af. Ik was zo blij verrast dat ik mij vanaf dat moment ben gaan verdiepen in voeding en de invloed hiervan op lichaam en geest. Hoe meer ik las, hoe interessanter ik het allemaal begon te vinden en ik besloot een opleiding te volgen tot Gewichtsconsulent (focus op voeding en coaching) en Trainer Hormoonfactor (focus op hormonen, voeding, training, mindset en coaching).

In mei 2013 heb ik PURE Health Coaching opgericht om zo ook anderen te kunnen helpen in hun zoektocht naar een optimale gezondheid middels coaching en het schrijven van artikelen en blogs voor bekende tijdschriften en websites. Ik wil mannen en vrouwen zich energieker, blijer en mooier laten voelen, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn.

In 2018 ben ik het enorme belang van ontspanning en het gevoelsleven gaan inzien. Naast de inspanningen om je body in perfecte conditie te houden, heeft ook je mind aandacht nodig. Praktische mindfulness, yin yoga, heerlijk wandelen in de natuur, toegankelijke meditatie en haptotherapie hebben mijn well-being enorm verrijkt. Ik leerde wat balans écht inhoudt, mijn lichaam en emoties te voelen, mijn grenzen aan te geven, en te vertrouwen op mijn intuïtie. Deze ervaring maakt dat ik het thema gezondheid steeds holistischer benader. Na dit jaar wist ik het zeker: optimale gezondheid en geluk ervaar je enkel wanneer zowel je body áls mind in topconditie zijn! En komt van binnenuit!

Balans

Naast de passie voor gezondheid houd ik erg van lekker eten en drinken, yin yoga, sporten (o.a. krachttraining, HIIT, spinning en skiën), gezelligheid met familie en vrienden, het strand, New York en Ibiza!

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten of inspireren!

Sunshine + love,

Evelien