Welkom op mijn site! Leuk dat je er bent.

Even voorstellen

Dit ben ik: Evelien Blom, 33 jaar, geboren en getogen in Den Haag, momenteel wonend en werkend in Amsterdam én een echte health lover!

Mijn missie: in Nederland het geitenwollensokkenimago van gezond en bewust leven omturnen naar:

HEALTHY = SEXY

Want gezond en bewust leven is echt zó leuk en lekker!

Na de middelbare school in Den Haag heb ik Bedrijfskunde (MSc in Strategic Management) gestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en hierna ben ik gaan werken als respectievelijk management consultant en corporate recruiter. Dit laatste doe ik nog steeds. Werk is een belangrijk aspect in ieders leven en ik vind het enorm leuk om mensen op een plek te krijgen waar ze tot hun recht komen, in hun kracht staan, plezier hebben en zich verder kunnen ontwikkelen. Het hebben van een job die bij je past, met fijne collega’s en ruimte voor ontwikkeling, heeft een positieve invloed op je gezondheid en geluksgevoel. Wanneer je daarentegen op de verkeerde plek zit, kan je hier letterlijk ziek van worden.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met PURE. Van 1 op 1 consults tot aan lezingen en natuurlijk het schrijven van blogs. Ik heb een wild enthousiasme voor alles wat te maken heeft met health en (alternatieve) geneeswijzen. Van green juices tot meditatie, Ayurveda tot acupunctuur en Chinese kruidenthee tot energy clearing. Ik ben als een kind in een snoepwinkel als het gaat om everything health!

Mijn ”health journey”

In 2008 kreeg ik te maken met voedselintoleranties. Ik kreeg ineens last van mijn huid en mijn energie was niet meer wat het geweest was. Na vele bezoekjes aan dermatologen die mij pillen en zalfjes voorschreven die niet werkten, kwam ik bij een homeopathisch arts terecht die mij op ”dieet” zette. Wonderbaarlijk was ik binnen enkele weken van mijn klachten af. Ik was zo blij verrast dat ik mij vanaf dat moment ben gaan verdiepen in voeding en de invloed hiervan op lichaam en geest. Hoe meer ik las, hoe interessanter ik het allemaal begon te vinden en ik besloot een opleiding te volgen tot Gewichtsconsulent (focus op voeding) en Trainer Hormoonfactor (focus op hormonen en de combinatie van de juiste voeding, training en ontspanning/mindset).

In mei 2013 heb ik PURE Health Coaching opgericht om zo ook anderen te kunnen helpen in hun zoektocht naar een optimale gezondheid. Ik wil mannen en vrouwen zich energieker, gezonder, blijer, fitter en mooier laten voelen, zodat ze de beste versie van zichzelf kunnen zijn en hun talenten optimaal kunnen benutten.

In 2017 ben ik het enorme belang van ontspanning en het gevoelsleven gaan inzien. Naast de inspanningen om je body in perfecte conditie te houden, heeft ook je mind aandacht nodig. Praktische mindfulness, yin yoga, massages, heerlijk wandelen in de natuur, toegankelijke meditatie en haptotherapie hebben mijn well-being enorm verrijkt. Deze ervaring maakt dat ik het thema gezondheid steeds holistischer benader.

To blog = to share, connect, create & inspire

Naast het begeleiden van mensen naar een gezonde(re) leefstijl vind ik het erg leuk om te schrijven over onderwerpen met betrekking tot health, food, sport & mind en dat doe ik onder andere voor Viv Online, De Hormoonfactor, Be Bio, Duurzaam Zwanger en Talkies Magazine. En natuurlijk op deze site met de blog Holistic Health.

Fit for the job

Aangezien ik zelf uit het bedrijfsleven kom, weet ik hoe demanding het corporate leven kan zijn en hoe belangrijk leefstijl én copingstijl zijn om dit vol te kunnen houden. Ik draag graag mijn steentje bij om de vitaliteit (en hiermee de prestaties) van werknemers te verhogen en ziekteverzuim te verlagen. Let me be your Head of Employee VitalityChief Health & Happiness Officer, name it…!

Balans

Naast de passie voor gezondheid houd ik erg van lekker eten en drinken, yin yoga, sporten (o.a. krachttraining, HIIT, spinning en skiën), gezelligheid met familie en vrienden (mét wijntjes en bitterballen), het strand, New York en Ibiza!

Ik heb zelf mogen ervaren wat het aanpassen/aanscherpen van je voedingspatroon, training en mindset met je kan doen en samen kunnen we ook jouw leven omtoveren!

Get Pure. Get Happy. Get Healthy.

Ik hoop je snel te mogen ontmoeten of inspireren!

Sunshine + love,

Evelien