PURE Health Coaching staat voor Professioneel, Up-to-date, Resultaatgericht & Eerlijk advies.

Mijn sleutelwoord is synergie. Synergie tussen de 3 pijlers gezonde voeding, de juiste beweging en stressbeperking (energieboosters versus energievreters). In deze holy triangle geloof ik, mede vanuit eigen ervaring, heilig. Deze uitgebalanceerde leefstijl is namelijk voor iedereen goed vol te houden, financieel haalbaar en zeker geen tijdgebonden hype. Het resultaat? Een optimaal functionerend lichaam, bruisende energie, een stralende huid, een mooi figuur wat bij jou past, hormonen die in balans zijn en zeker ruimte om te genieten van jouw favo food.

Voeding

Ik wil je meer kennis geven over gezonde voeding en inzicht geven in wat voor effect dit heeft op je lichaam (motivation through education). Ieder lichaam is anders dus we gaan samen kijken wat het beste bij je past. Dé manier om je ideale gewicht te bereiken, is je lichaam optimaal te laten functioneren. Ik zal je hiertoe helpen de juiste keuzes te maken in de supermarkt en je laten ontdekken waar jouw lijf om vraagt en wat het nodig heeft.

Behalve je voedingspatroon bekijken we ook waarom je nu eet zoals je eet. Je hoeft vaak niet minder te eten (soms zelfs meer), maar anders en bewuster. Als jij dingen eet waarvan je weet dat ze niet goed voor je zijn of stelselmatig te veel eet, dan is daar een patroon in te vinden wat we kunnen doorbreken.

In de basis kies ik voor zo puur en onbewerkt mogelijk eten en drinken. Gezond, lekker en precies wat jouw lichaam nodig heeft!

Ik wil je inzicht geven in:

  • Wat je eet;
  • Waarom je eet;
  • Of je je lichaam vult of voedt;
  • Of je je lichaam zieker of sterker maakt.

Beweging

Dat bewegen voor iedereen belangrijk is, weten we allemaal. Echter, de soort beweging (of liever gezegd training, dit zijn twee verschillende dingen) die je kiest, bepaalt je resultaat. Veel mensen die hun vetpercentage willen verlagen, doen uren aan cardio, wat hun hormoonbalans verstoort en hierdoor een averechts effect heeft. Deze mensen doen er goed aan om aan hun spiermassa te werken (en nee, je wordt geen bodybuilder) en kort en intensief te trainen waardoor hormonen beter in balans komen en vetverlies een automatisch gevolg gaat zijn. Mensen met een burn-out of blessures, hebben vaak een heel ander trainingsdoel. Hier dient de beweging op aangepast te worden. Wederom maatwerk dus.

Stressbeperking

Anno nu zijn veel mensen druk, druk, druk. Een beetje druk en stress is goed en helpt je optimaal te presteren. Wanneer stress echter chronisch wordt, gaat dit ken koste van je gezondheid en hormoonbalans met allerlei kwalen en gezondheidsklachten als gevolg. Ik help je na te denken over waar jouw stress vandaan komt en hoe je meer balans, ontspanning en rustmomenten in je drukke leven kunt inbouwen. Een positieve mindset speelt hier een belangrijke rol in. Maak je niet te druk en wees vooral niet te streng voor jezelf. Optimale gezondheid en geluk ervaar je wanneer niet alleen je body, maar ook je mind in topconditie zijn. Mindfulness, yoga en meditatie kunnen hierbij helpen.

Mijn motto: Being healthy & fit isn’t a fad or a trend. Instead, it’s a lifestyle. En die leefstijl gaan wij samen bereiken! Samen gaan we op zoek naar jouw persoonlijke gezonde leefstijl. Puur door te stoppen met diëten, te leren luisteren naar je lichaam en meer te leren over gezonde voeding en de juiste beweging en ontspanning.

PURE gelooft niet in diëten, maar alleen in een complete leefstijlverandering. Een integrale aanpak. Alleen dit zorgt voor blijvend resultaat en een optimale gezondheid.

Skip the diet, just eat & live healthy!