Voor wie doe jij het eigenlijk…?

Doe je de dingen in je leven om succesvol over te komen op anderen of aan de verwachtingen van anderen te voldoen? Of omdat je het echt zelf wilt?

Het is heel normaal om aan andermans verwachtingen te willen voldoen.

Het is niet makkelijk om naar jezelf te luisteren.

Je wilt gelukkig zijn, maar wat is geluk eigenlijk?

Uit onderzoek blijkt dat we ongelukkig worden van ons leven mooier voor doen dan het is en ons teveel laten leiden door wat anderen van ons verwachten. Dit leidt in toenemende mate tot ernstige depressies.

Daarom is SIRE een campagne gestart onder de naam ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’. Met deze campagne wil SIRE mensen inspireren om vaker stil te staan bij de vraag of je bepaalde keuzes maakt omdat je daar zelf gelukkig van wordt, of om hiermee aan de verwachtingen van anderen te voldoen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat we het gelukkigst worden als we dingen doen die we echt zelf willen. Als we handelen vanuit onze eigen verlangens, drijfveren of gevoel. En dus niet omdat we succesvol willen overkomen op anderen. Of omdat we denken dat het hoort of verwacht wordt van ons. Het helpt als we wat vaker stil zouden staan bij de vraag voor wie we de dingen doen, die we doen. Luisteren naar ons eigen gevoel. En iets minder naar elkaar kijken. Daarom laat SIRE in haar nieuwste campagne heel Nederland stil staan bij de vraag ‘Voor wie doe jij het eigenlijk?’.

Nou…?