Holistic health / life scan

Holistische gezondheid betekent niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar vooral ook het in balans zijn op fysiek, mentaal, emotioneel en purpose vlak. Oftewel: het je bevinden in een over het algemeen positieve staat van zijn. Binnen de holistische gezondheidszorg en functionele geneeskunde wordt geloofd dat wanneer één van deze vlakken uit balans is, dit invloed heeft op de andere vlakken. Het gaat om het achterhalen van de kern van de klacht om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. We kijken naar zowel jou persoonlijk als je omgeving; past die bij waar jij blij van wordt, behoefte aan hebt en tot bloei komt?

Ik ben van mening dat het voor iedereen goed is om minimaal 1x per jaar een life scan te doen. Reflecteren op wat geweest is, daarvan leren en met een frisse blik vooruit kijken. De aanleiding is echter vaak een periode van niet zo lekker in je vel zitten en steeds meer fysieke, mentale en/of emotionele klachten ervaren. We gaan in gesprek. Wat wil jouw klacht je eigenlijk vertellen? Waar zit de angel? Hoe kom je weer in beweging?

In de scan kijken we naar de genoemde vlakken en onderstaande thema’s:

  • Vitaliteit (Gezondheid, Energie, Stressoren, Voeding, Beweging, Fysieke & Mentale Ontspanning)
  • Liefde & Relaties (Support, Inspiratie, Spiegels, Verbinding)
  • Werk & Carrière (Talenten, Zingeving, Werk-Privé Balans, Financiën)
  • Jezelf (Zelfkennis, Zelfacceptatie, Zelfliefde, Hobbies, Wonen, Dromen)

Naar aanleiding hiervan maken we samen een Plan van Aanpak, zodat je gestructureerd, stap voor stap aan de slag kan met de nodige thema’s. Sommige mensen kunnen met dit plan en een dosis intrinsieke motivatie prima zelf aan de slag, andere mensen hebben behoefte aan extra kennis en begeleiding. Wanneer je qua leefstijl de nodige veranderingen wilt gaan aanbrengen, kan een hormoonconsult of mindfulness training bij mij onderdeel zijn van je reis. Ook kan het zijn dat ik je adviseer contact op te nemen met een andere expert, zoals een huisarts (medisch bewustzijn), fysiotherapeut (fysiek bewustzijn), psycholoog (mentaal bewustzijn) of haptotherapeut (fysiek en emotioneel bewustzijn).

Coaching

Afhankelijk van wat er speelt in jouw leven en wat jouw wensen zijn, zijn één of meerdere sessies nodig. De gehele scan kunnen we in 1 a 2 keer maken. Hierna kun je kiezen voor coaching op de verschillende thema’s.

Lees ook Visie PURE & Testimonials.

Tarieven (incl. btw)

  • Eerste consult | 60 min + persoonlijk adviesrapport | € 120
  • Vervolg consult / coaching | 60 min | € 80

Meer info / afspraak maken?

Mail naar info@purehealthcoaching.nl.