Stress & burn-out

Een burn-out kan je vergelijken met een blessure aan je hersenen. Je systeem is overbelast geraakt. Denken en doen hebben lange tijd veel meer aandacht gekregen dan voelen (van je lijf, gevoelens, emoties, behoeften en intuïtie) en zijn. Je hebt de rode lampjes op je dashboard niet serieus genomen, je accu is leeg, je hebt geen reserves meer en je lijf trekt nu aan de bel, thank God.

Herstel

Om gezond te zijn, dienen lichaam, geest en ziel in balans te zijn. Wat doe je bij een enkelblessure? Juist, rust nemen en daarna langzaamaan weer belasten en trainen. Je rent zodra de krukken het huis uit zijn niet meteen weer een marathon. Hetzelfde geldt bij een burn-out. Je gaat je body en mind tot rust brengen en leren hoe je je fysieke, mentale, emotionele en purpose batterij opgeladen houdt door middel van zelfkennis, rust, balans en focus. Je gaat leren voelen, verantwoordelijkheid nemen en kiezen voor wat goed is voor jou. De focus komt op jouw interne in plaats van externe wereld om zo weer terug te komen bij jezelf. Dit proces van persoonlijke ont-wikkeling is topsport an sich, maar met sowieso een gouden medaille als resultaat.

Coaching en begeleiding

Wanneer je burn-out bent is het verstandig om een goede coach of therapeut in te schakelen die je kan begeleiden en adviseren gedurende dit proces. Ook wanneer je nog niet totaal opgebrand bent, maar wel al een tijdje fysieke en/of mentale stressklachten ervaart, is dit erg zinvol ter preventie. Voorkomen is immers fijner dan genezen. Ik ben zowel stress & burn-out coach als ervaringsdeskundige, dus ik begrijp jouw klachten en vragen als geen ander.

In mijn begeleiding is o.a. aandacht voor de volgende onderwerpen: het wat en waarom van een burn-out, de fases van een burn-out en tips en tools per fase, medische en hormonale status, leefstijl, steun omgeving, bewustwording en self-care op fysiek / mentaal / emotioneel / purpose vlak, zelfinzicht en persoonlijk leiderschap, kernwaarden en talenten, eigenwaarde en zelfvertrouwen, contact met werkgever, huis- en bedrijfsarts, mogelijke therapieën, duurzame inzetbaarheid en reïntegratie.

Vertrouw je burn-out maar, het weet waar het mee bezig is.

Neem voor meer informatie of een gratis en vrijblijvend intakegesprek contact op via info@purehealthcoaching.nl.